Geplaatst op

De vernieuwde ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons

De vernieuwde ‘Sinterklaas’ van Charlotte Dematons

In de wereld van kinderboeken is Charlotte Dematons een naam die bij velen een glimlach op het gezicht tovert. Haar prachtige illustraties en creatieve verhalen hebben jong en oud geboeid. Een van haar meest geliefde werken ‘Sinterklaas’, wordt op 16 oktober opnieuw uitgebracht.

Het originele kijk- en zoekprentenboek, dat voor het eerst verscheen in 2007, betoverde lezers met  gedetailleerde illustraties in de wereld van Sinterklaas en zijn Pieten. Echter, in 2017 werd het boek op verzoek van Charlotte Dematons zelf uit de handel gehaald, als reactie op de groeiende discussie rondom Zwarte Piet, die door sommigen als racistisch werd beschouwd.

Dematons wilde haar werk aanpassen om het inclusiever te maken en een bredere groep lezers te bereiken. Zo maakte ze aanpassingen aan de oude platen, door over haar oude platen heen te schilderen. Twee jaar lang heeft zij gewerkt aan de nieuwe versie, met Pieten in diverse kleuren.

Haar nieuwe versie van het boek verschijnt op 16 oktober, direct na de Kinderboekenweek. Bij De Kikkerkoning kunnen we niet wachten om deze nieuwe versie van ‘Sinterklaas’ in de winkel te hebben. We hebben al tal van exemplaren besteld en zijn verheugd te kunnen melden dat 30 klanten hun bestelling al hebben geplaatst. Het lijkt erop dat het boek opnieuw de harten van jong en oud zal veroveren, zij het nu met een vernieuwde en inclusievere boodschap.